Professionele Alarmsystemen  thumbnail

Professionele Alarmsystemen

Published Jul 08, 23
10 min read

Alarmsysteem - Vhs Beveiliging



Beveiliging is het geheel van maatregelen om een te beveiligen doel te beschermen tegen schadelijke invloeden. Die invloeden kunnen van buitenaf komen, zoals terrorisme en georganiseerde criminaliteit, maar ook van binnenuit, bijvoorbeeld fraude en verduistering. Beveiliging is een manier om risico's te verminderen, beheersbaar te maken en de veiligheid te verhogen.

Hiertoe is een Nederlandstalige norm geschreven: Security Management Systeem Norm 2017. Bewaken is een onderdeel van beveiligen. Het betekent het voortdurend in het oog houden van een persoon of object, dat in zijn geheel is te overzien. Het beveiligen vraagt dus meer kennis en inzicht dan iets bewaken. Beveiligers en bewakers zijn toezichthouders die namens een particuliere of overheidsopdrachtgever toezien op de naleving van wetten en regels.

De oude bepalingen waren om meerdere redenen aan vervanging toe. Zo was de tekst ervan tamelijk verouderd en niet langer van toepassing op de (op dat moment) actuele situatie. De combinatie met "weerkorpsen" deed de naam voor velen te veel denken aan de SS. Reden voor het instellen voor het verbod voor een weerkorps lag in het ontstaan van de NSB in Nederland.

Vandaag de dag moet er nog steeds toestemming komen van de overheid om een buurtpreventieteam, een beveiligingsbedrijf, een burgerwacht of een ordedienst op te richten. Met de invoering van de WPBR wil de overheid regelen dat de particuliere veiligheidszorg bekwaam en betrouwbaar is. Daarom zijn er in deze wet een aantal voorwaarden opgenomen wanneer een beveiligingsorganisatie in stand gehouden mag worden en wanneer iemand beveiligingswerkzaamheden mag verrichten.

De korpschef van politie heeft zijn taken als bestuursorgaan ondergebracht bij de afdeling Korpscheftaken. Iedere regio-eenheid van politie heeft een afdeling Korpscheftaken. Op luchthavens alwaar de politietaak door de Marechaussee uitgevoerd wordt, heeft de Commandant van de Marechaussee de functie als bestuursorgaan. Zowel de leidinggevende van de organisatie als het personeel (zowel beveiligers als niet-beveiligers) dienen gescreend te worden op bekwaamheid en betrouwbaarheid om een toestemming te krijgen van het bestuursorgaan om tewerkgesteld te mogen worden.

De WPBR geldt echter voor iedere vorm van een organisatie. Vrijwilligheid of eenmaligheid maken niet uit. Nog een misverstand is dat de WPBR niet van toepassing zou zijn op personen die zichzelf geen beveiliger noemen, geen V-embleem dragen of beveiligingsdiploma hebben (alarmsystemen beersel). De WPBR gaat uit van de werkzaamheden die iemand uitvoert en stelt vervolgens eisen aan deze persoon als dit beveiligingswerkzaamheden zijn.

Mobeye Mobiele Alarmsystemen - Credex Alarm Systems

Zij zijn tevens belast met het controleren en visiteren van de ondergeschikte beveiligingsbeambten. De functies van planner en centralist zijn doorgaans bij de meeste beveiligingsorganisaties equivalent aan de coördinator - alarmsystemen beersel. Een beveiliger 2 is een allround beveiliger die beveiligingswerkzaamheden mag verrichten op alle werkterreinen van de beveiliging. Een Event Security Officer is meestal in dienst van een beveiligingsorganisatie met een beperkt werkterrein zoals evenementen, horeca en voetbal-aangelegenheden.

Daarna is het een taak voor vrijwilligers. Het bewaken van kerken en kerkelijke grondgebieden dateert onder andere uit de middeleeuwen. De vroegste vermelding is die van de kerkbaljuws (Cathedral Constables) van de York Minster Cathedral, in Engeland uit 1285. Ze zijn vanaf 1534 onderdeel van de Anglicaanse Kerk en uitgegroeid tot een kathedraalpolitie.

Maar alleen denken in gevaren en risico’s is contraproductief (alarmsystemen beersel). In de steeds meer genetwerkte en van digitale processen afhankelijke techno-samenleving is een belangrijke opgave om de juiste balans te vinden tussen dreigingen en kansen. – Ontwikkelingen op securitygebied gaan langzamer dan bij safety– Security als integraal onderdeel van safetybeleid– Integrale benadering safety en security met bundeling van kennis en expertise– Innovatie biedt ook kansen– Minimaliseren, substitueren, modereren en simplificeren– Afwegingen in eisen en belangen– Privacybelang speelt een toenemende rol– Living labs voor testen van safety- en securitysystemen– Safety gerelateerd onderzoek ook relevant voor security– Cybersecurity en safety– Bedreiging voor vitale infrastructuur– Race tussen softwareontwikkelaars en cybercriminelen– Groei veiligheidsbewustzijn leidt tot forse investeringen in cybersecurity– Schadelast als gevolg van cyberincidenten gaat de schade door safety-incidenten overstijgen Nederland doet het goed op de ranglijst van veilige landen.

Safety kan bogen op een lang verleden van wetenschappelijk onderzoek en veiligheidsbeleid. Daaruit is heel wat wet- en regelgeving voor onder andere proces-, machine- en arbeidsveiligheid voortgekomen (alarmsystemen beersel). Op securitygebied gaan die ontwikkelingen aanzienlijk langzamer. Pieter van Gelder ziet wel dat de securitysector de laatste jaren een flinke inhaalslag heeft gemaakt.

Security moet meer worden beschouwd als integraal onderdeel van het safetybeleid. “Zeker nu de grenzen tussen het fysieke en digitale domein steeds meer vervagen en kunstmatige intelligentie en autonoom beslissende en zelfsturende technologie een steeds grotere rol gaat spelen in de samenleving.” Die trends vragen om een integrale benadering van safety- en security-aspecten en om een zo breed mogelijke bundeling van kennis en expertise uit overheid, wetenschap en bedrijfsleven.

Een proces waarin de sectie Safety & Security Science zich nadrukkelijk roert, met leergangen voor aankomende safety- en security-experts en met wetenschappelijk onderzoek en praktijkexperimenten. Pieter van Gelder: “Angst voor securityrisico’s moet niet remmend werken op innovatie.” Van Gelder: “De algemene neiging in de samenleving is om bij de introductie van nieuwe technologie vooral te denken in termen van risico, dreiging en gevaar. alarmsystemen beersel.

Alarmsystemen Leplae

Dat zijn locaties voor praktijkonderzoek waarin de realiteit zo goed mogelijk wordt nagebootst. Technieken en systemen kunnen uitvoerig op alle aspecten van safety, security, duurzaamheid en praktische bruikbaarheid worden getest. Een voorbeeld is ‘Green Village’ op het terrein van de TU-campus, waar onder andere experimenten worden gedaan met sensorsystemen in slimme lantaarnpalen, die de weerscondities registreren en metingen doen naar bepaalde stoffen in de lucht.

De verwevenheid van de digitale en de fysieke wereld, onder andere in de vitale infrastructuur en het waterbeheer, is een uitdaging op cybersecuritygebied. Van Gelder: “We denken ook na in hoeverre living labs ethisch toelaatbaar zijn. Worden passanten geïnformeerd over de dataverzameling en de risico’s in het living lab? Hebben zij de mogelijkheid om zich terug te trekken? In hoeverre hebben de deelnemers voordeel van het living lab? Hoe is de verantwoordelijkheidsverdeling voor de opzet, uitvoering, evaluatie en de afronding van het living lab? Stuk voor stuk ethische vragen die je bij dit soort onderzoek moet stellen en zorgvuldig moet bewaken.

Zo zien we een sterke ontwikkeling van artificial intelligence met slimme algoritmen, die de komende jaren de basis zal vormen voor zelfrijdende auto’s en andere autonome vervoerssystemen zoals treinen, schepen en vliegtuigen. Die autonome vervoermiddelen die zelf beslissingen nemen, zullen vrijwel zeker leiden tot afname van het aantal ongelukken en het aantal verkeersslachtoffers.

Het ene faalmechanisme wordt dan als het ware vervangen door het andere.” De ontwikkeling van autonome vervoerssystemen is bij uitstek een voorbeeld dat laat zien hoe nauw digitale en fysieke veiligheid met elkaar samenhangen. Hetzelfde geldt voor de besturing van vitale infrastructuur in Nederland, zoals waterstaatkundige werken, verkeersregelsystemen en de energievoorziening.



Dat komt vooral door de sterke verwevenheid van processen en onderlinge afhankelijkheden in ketens van informatievoorziening en besturing van processen. Daardoor kan een grote cyberverstoring als gevolg van hacking en digitale sabotage steeds grotere gevolgen krijgen.” Op dit moment zien we in de statistieken dat fysieke calamiteiten, zoals industriële rampen, nog verantwoordelijk zijn voor de grootste schadelast in het bedrijfsleven.

Maar ik voorzie dat dat beeld gaat kantelen en dat binnen enkele jaren de schadelast als gevolg van cyberincidenten de schade door safety-incidenten zal overstijgen. Reden om met het publiek-private spectrum overheid-kennisinstituten en bedrijfsleven hard te blijven werken aan het versterken van de cybersecurity.” Rob Jastrzebski . Rob is freelance journalist .

Draadloze Alarmsystemen Forum

Dit artikel is eerder gepubliceerd op Nagenoeg alle securityprofessionals zullen het beamen: de medewerkers vormen het grootste risico op security-incidenten voor de organisatie en daarmee is risicobewustzijn met betrekking tot informatie belangrijker dan ooit. alarmsystemen beersel. Toch is ‘security awareness’ vaak onderbelicht en tamelijk onvolwassen, en daardoor zijn de meeste security-awarenessprogramma’s niet effectief.



Toch zijn er maar weinig securityprogramma’s echt effectief omdat er te weinig mensfocus is. De aandacht vanuit het hoger management is eindelijk groeiende. Aan ons als securityprofessionals de taak om goed met die aandacht om te gaan. We richten ons hier op belangrijke oorzaken van ineffectieve securityprogramma’s en bieden vervolgens handreikingen om ons te verbeteren.

Uit onderzoek van Gartner blijkt dat van de 125 miljard dollar die jaarlijks wereldwijd besteed wordt aan informatiebeveiliging ruim 85% besteed wordt aan technologie, ruim 14% aan consultancy en minder dan 1% aan het trainen en opleiden van onze werknemers op het gebied van informatiebeveiliging. Als we deze wetenschap afzetten tegen de manier waarop cybercriminelen bedrijven aanvallen, dan kan het contrast bijna niet groter.

Hiervoor stelden we al dat securityprofessionals zich de meeste zorgen maken om de medewerkers als oorzaak van security-incidenten. Dit betekent dat de wijze waarop diezelfde securityprofessional zijn budget besteedt op zijn minst een heroverweging verdient. Gelukkig wordt er volgens het Infosec Institute eindelijk meer budget vrijgemaakt voor securitytraining. Wanneer er wel geïnvesteerd wordt in security awareness, dan zijn de aantallen getrainde medewerkers het kompas en compliance het doel.



Helaas zegt dit niets over het risico dat ik daarmee beheers, kortom de verkeerde doelstelling is gesteld. Dat de kennis overgebracht wordt zegt niets over de vraag of kennis juist is opgenomen, laat staan dat het resulteert in veilig gedrag. Uiteindelijk is gedrag het enige menselijke element dat kan bijdragen aan het verlagen van de risico’s door menselijk handelen.

Security awareness wordt veelal behandeld als bijzaak, ook als het onderwerp expliciet op de agenda staat. In de praktijk zien we vaak dat gehoopt wordt dat security awareness de bijvangst is van talrijke andere securityprojecten (alarmsystemen beersel). De implementatie van een nieuwe firewall wordt breed gedeeld, nieuws over security-incidenten worden via interne nieuwsbrieven en het intranet verspreid en er wordt uitvoerig gecommuniceerd over nieuwe beleidsstukken en het belang om die aandachtig door te lezen.

Alarmsystemen Herent

Allemaal in de hoop dat er van al die initiatieven iets blijft plakken Er zijn meerdere uitdagingen bij security awareness, denk bijvoorbeeld aan: de bestaande control frameworks zoals ISO, ISF, BIO die marginale aandacht bieden aan het menselijke aspect van informatiebeveiliging; security-awarenesscampagnes die als one size fits all worden aangevlogen; het ontbreken van echte verantwoordelijkheid voor het programma en de onderliggende projecten; het ontbreken van risicodimensie aan het security-awarenessprogramma; security awareness die wordt aangevlogen als een eenmalige exercitie, maar net als alles op het gebied van informatiebeveiliging, geldt ook hier dat het gaat om een continu proces - alarmsystemen beersel.

We lichten dit hierna toe. We putten hierbij uit ervaring, kennis, wetenschap en misschien wel het belangrijkste: gezond verstand. Aan de slag! Zorg dat de mensen die eindverantwoordelijk zijn binnen de organisatie niet alleen betrokken zijn, maar blijf ze enthousiasmeren om het juiste voorbeeld te geven. Vertel ze over het belang van informatiebeveiliging voor de organisatie en over het gewicht dat het senior management kan uitdragen.

Als zij shortcuts op de security policy’s nemen, kan dat het hele programma ondermijnen. Een goede organisatie met duidelijke afspraken over taken en verantwoordelijkheden draagt niet alleen bij aan het succes van een programma, maar zeker ook aan een brede betrokkenheid bij het programma. Er komt steeds meer op het bordje van de CISO te liggen, en daarom moet je ervoor zorgen dat je kunt rekenen op medewerkers vanuit verschillende lagen en afdelingen.

Dit stelt je in staat zaken te delegeren. Op deze manier ben je als CISO beter in staat om: het sponsorschap vanuit management te borgen; de brede organisatiebetrokkenheid te borgen (de dialoog); de continuïteit van het programma te borgen; realistische doelstellingen per entiteit van de organisatie te stellen. Wij stellen hiervoor een vrij pragmatisch model voor dat uit te rollen is voor organisaties van klein tot groot (zie figuur 1) - alarmsystemen beersel.

Figuur 1. Governancemodel voor security-awareness -en gedragsprogramma (Bron: Behaav) De verschillende taken die belegd worden, dragen afzonderlijk bij aan de realisatie van de doelen. Om inzicht te houden is van het belang om de resultaten te allen tijde meetbaar te maken tijdens het programma. Daarvoor kan een maturitymodel soelaas bieden (zie figuur 4).

Latest Posts

Alarmsystemen

Published Dec 30, 23
5 min read

Professionele Alarmsystemen

Published Jul 08, 23
10 min read